Pašerácké kuře

Suroviny

1 kuře
150 ml olivového oleje
150 g oliv
2 lžíce rozmarýnu
Sůl
Mletý pepř
4 stroužky česneku
1 citrón
600g menších brambor

recept nemá fotografii

Postup

Nejdříve si připravíme marinádu na kuře. V míse smícháme olej, šťávu a kůru z jednoho citrónu, prolisovaný česnek, rozmarýnu, sůl a mletý pepř. Touto směsí potřeme kuře zvenku i zevnitř a necháme přes noc marinovat na chladném místě. Kuře předáme do pekáče a část zbylé marinády nalijeme dovnitř kuřete. Kuře v pekáči obložíme malými oloupanými a na poloviny překrojenými bramborami, olivami a polijeme zbytkem marinády. Vložíme do trouby a pečeme asi hodinu. Ke konci pečení na chvíli odkryjeme, aby kuře mělo křupavou kůrčičku.
Poznámka:
Jednoduché, levné a prakticky z jehnoho hrnce.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,715x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Pašerácké kuře


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist