Mramorová bublanina

Suroviny

300 - 500 g čerstvého ovoce
4 vejce
250 g polohrubé mouky
150 g cukru krupice
200 ml sladké smetany ke šlehání
1 prášek do pečiva
3 lžíce kakaa
špetka soli

recept nemá fotografii

Postup

Smetanu ušleháme s celými vejci, cukrem a špetkou soli, ke konci postupně přidáváme mouku promíchanou s práškem do pečiva. Do jedné části těsta zamícháme kakao, druhou necháme světlou. Pokud chceme mít bublaninu tenkou, použijeme menší plech, já jsem použila větší pekáč. Vytřeme tukem a vysypeme moukou. Dospod dáme tmavé těsto, na vrch světlé těsto. Můžeme projet vidličkou, barvy se lépe promísí. Povrch posypeme ovocem, v mém případě rybízem, kterého mám v této době nadbytek. Větší ovoce (třešně, višně) můžeme poprášit před přidáním na těsto moukou, neklesnou pak tolik do těsta.
Pečeme v troubě rozpálené na 180 stupňů C.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,172x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Mramorová bublanina


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist