Vepřové kotlety s meruňkami
Suroviny
4 vepřové kotlety
sůl
mletý pepř
olej na opečení
4 meruňky
brusinky (sušené nebo zavařenina)
1 cibule
1 lžíce másla

Postup
Vepřové kotlety opláchneme, osušíme a kolmo nařízneme na okrajích, aby se nekroutily. Osolíme je, opepříme, potřeme olejem a necháme si hodinu odležet v chladnu. Mezitím se věnujeme přípravě přílohy - vhodné jsou třeba hranolky, opečené či vařené brambory. Pokud používáme sušené meruňky, tak je předem asi na hodinu namočíme.
Na ovocnou směs si nakrájíme cibuli na kostičky a meruňky na proužky. Na pánvi rozpustíme máslo a na něm podusíme cibuli, přidáme meruňky a brusinky a trochu vína nebo vývaru. Odstavíme ze zdroje tepla.
Na pánvi na oleji nebo pod grilem opečeme kotlety z obou stran. Na talíři je přeléváme ovocnou směsí.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,069x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Vepřové kotlety s meruňkami
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!