Losos grilovaný s bylinkami

Suroviny

4 porce lososa
sůl
mletý pepř
šťáva z 1 citrónu
2 lžíce červeného vinného octa
50 ml olivového oleje
čerstvé bylinky
2 stroužky česneku
100 ml suchého bílého vína

recept nemá fotografii

Postup

Pokud jsou porce lososa s kůží, opatrně ji stáhneme. Maso omyjeme a osušíme, osolíme a posypeme čerstvě mletým pepřem. Citrónovou šťávu smícháme s vinným octem a porce lososa pokapeme.
Připravíme si čtyři dostatečně velké kusy alobalu a uprostřed na jedné straně je potřeme olivovým olejem. Bylinky (například zelenou petrželku, bazalku a kerblík) opláchneme, necháme okapat a nasekáme. Porce masa položíme doprostřed alobalu. Česnek oloupeme, prolisujeme a promícháme s bylinkami, k tomu přidáme bílé víno a zbytek olivového oleje. Touto směsí rybu pokapeme. Vytvoříme dobře uzavřené balíčky a vložíme je na předehřátý gril (nemusí být příliš rozpálený). Grilujeme asi 10 až 15 minut (podle velikosti porcí).
Poznámka:
Rybu obecně solíme a kořeníme trochu více než maso. V tomto případě nešetříme bylinkami.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,215x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Losos grilovaný s bylinkami


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist