Jemný jablkový závin s tvarohem

Suroviny

Těsto:
250 g hladké mouky
2 žloutky
3 lžíce oleje
špetka soli

Náplň:
3 velká jablka
2 vejce
60 g cukru
3 lžíce citrónové šťávy
650 g šlehaného tučného tvarohu
60 g rozinek

recept nemá fotografii

Postup

Mouku prosijeme do mísy, smícháme s 1 žloutkem, solí a olejem a přidáme asi 125 ml vlažné vody. Těsto zpracujeme do hladkého bochánku a několikrát jím udeříme o pracovní plochu. Poté ho přikryjeme teplým kastrolem (nebo nahřátou miskou) a necháme asi 30 minut odpočinout.
Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na tenké plátky. Žloutky oddělíme od bílků. Bílky dotuha ušleháme, žloutky utřeme s cukrem a citrónovou šťávou do pěny. Tvaroh a jablečné plátky vmícháme do žloutkového krému. Nakonec lehce vmícháme sníh.
Těsto vyválíme na pomoučené utěrce a opatrně roztahujeme rukama do tenka tak, jak je to možné. Přitom potíráme těsto olejem, aby se nepotrhalo. Na těsto rozprostřeme náplň a posypeme rozinkami. Závin za pomoci utěrky zabalíme a přeneseme na plech vyložený papírem na pečení. Položíme samozřejmě spojem dolů. Potřeme žloutkem a pečeme v troubě předehřáté na 220 stupňů C.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,620x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Jemný jablkový závin s tvarohem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist