Normandský jablkový koláč

Suroviny

1 kg jablek
1 hrnek krupicového cukru
1 vanilkový cukr
2 hrnky polohrubé mouky
125 g másla
½ lžičky skořice
rozinky
2 hrsti ořechů

recept nemá fotografii

Postup

Oloupaná jablka nakrouháme na okurkovém struhadle. V míse smícháme mouku s cukrem, skořicí a vanilkovým cukrem, máslo rozpustíme. Toto množství stačí na dvě formy na srnčí hřbet. Formy vytřeme tukem a vysypeme strouhankou. Na dno formy nasypeme vrstvu mouky s cukrem, na to vrstu nastrouhaných jablek, hustě posypeme rozinkami a ořechy a zakapeme rozpuštěným máslem. Tak pokračujeme až do naplnění formy, končíme moukou, kterou pokapeme máslem (nebo poklademe lístečky nerozpuštěného másla). Pečeme při 180 st. C asi 45 minut.
Necháme zchladnout, vyklopíme z formy a krájíme na plátky. Můžeme ozdobit kopečkem šlehačky.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,026x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 10.00 (počet: 1) 10.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Normandský jablkový koláč


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist