Vepřové maso dušené se zeleninou

Suroviny

pro 2 osoby:
2 plátky á 150 g vepřové plece (kýty), cibule, olej, kmín, mletá paprika (možno ostrá), majoránka, pepř, 1 balení mražené zeleniny (mrkev, hrášek, kukuřice)

recept nemá fotografii

Postup

Na oleji osmahneme cibulku do sklovata, na sklovaté cibulce necháme zatáhnout plátky masa. Zalijeme vodou, dostatečně osolíme a okořeníme dle chuti (osvědčená kombinace: kmín, jemný poprašek papriky přes maso, špetka majoránky). Maso vydusíme pod poklicí do měkka (cca 30 min). Jakmile je maso měkké, vytáhneme jej ze šťávy zvlášť na misku a do šťávy vsypeme mraženou zeleninu. Tu pouze ohřejeme (nijak zvlášť nedusit), vmícháme do šťávy, dosolíme dle chuti. Podáváme s bramborovým knedlíkem, rýží nebo bramborami.

Takto připravená je velmi dobrá krůta nebo kuře, v tomto případě doporučuji při dušení na plátky drůbežího masa položit plátek anglické slaniny.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 9,873x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 6.80 (počet: 5) 6.80 5 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřové maso dušené se zeleninou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist