Krůtí řízky s hříbky

Suroviny

4 řízky z krůtích prsou
2 hříbky
tuk
sůl
mletý pepř
1 kelímek zakysané smetany (ne light!)

recept nemá fotografii

Postup

Krůtí řízky opláchneme, osušíme, můžeme velmi lehce naklepat přes fólii (ale nemusíme) a osolíme. Očistíme si i houby – vhodné jsou opravdu krásné, na řezu bílé tvrdé hřiby. Neoddělujeme u nich nohy, ale podélně je nakrájíme na tenčí plátky, tak aby byla pokud možno na řezu hlava i noha. Pak máme vše připraveno a můžeme začít s tepelnou úpravou.
Krůtí řízky po obou stranách opečeme a teprve v okamžiku, kdy se dopékají po druhé straně, tak přidáme nakrájené houby. Zalijeme hustou zakysanou smetanou a zvýšíme příkon tepla, aby se tekutina rychleji odpařila. Musí vzniknout spíše š'táva, než omáčka. Nakonec poprášíme bílým pepřem.
Podáváme třeba s tousty z veky, doplníme barevnou čerstvou zeleninou (kousek červené papriky a kousek listového salátu), protože jídlo je jinak barevně dost nevýrazné.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,393x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Krůtí řízky s hříbky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist