Krůtí řízky s hříbky

Suroviny

4 řízky z krůtích prsou
2 hříbky
tuk
sůl
mletý pepř
1 kelímek zakysané smetany (ne light!)

recept nemá fotografii

Postup

Krůtí řízky opláchneme, osušíme, můžeme velmi lehce naklepat přes fólii (ale nemusíme) a osolíme. Očistíme si i houby – vhodné jsou opravdu krásné, na řezu bílé tvrdé hřiby. Neoddělujeme u nich nohy, ale podélně je nakrájíme na tenčí plátky, tak aby byla pokud možno na řezu hlava i noha. Pak máme vše připraveno a můžeme začít s tepelnou úpravou.
Krůtí řízky po obou stranách opečeme a teprve v okamžiku, kdy se dopékají po druhé straně, tak přidáme nakrájené houby. Zalijeme hustou zakysanou smetanou a zvýšíme příkon tepla, aby se tekutina rychleji odpařila. Musí vzniknout spíše š'táva, než omáčka. Nakonec poprášíme bílým pepřem.
Podáváme třeba s tousty z veky, doplníme barevnou čerstvou zeleninou (kousek červené papriky a kousek listového salátu), protože jídlo je jinak barevně dost nevýrazné.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 485x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Krůtí řízky s hříbky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist