Brokolice s parmezánem

Suroviny

1 brokolice
100 g šunky
20 g parmezánu
60 g másla
1 kelímek zakysané smetany
1 žloutek
sůl
strouhanka

recept nemá fotografii

Postup

Brokolici rozdělíme na větší růžičky a ve slané vodě uvaříme na skus (tj. nemá být úplně měkká, bude se ještě tepelně upravovat). Necháme ji okapat a zchladnout a rozdělíme na menší růžičky. Zapékací formu vytřeme máslem a vysypeme strouhankou. Dno poklademe vrstvou brokolice, posypeme parmezánem a pokud jsme vše nespotřebovali, opakujeme. Pak dobře setřeseme, aby nebyly mezi brokolicí zbytečné mezery. Vše pokapeme zakysanou smetanou, ve které jsme rozmíchali žloutek a poklademe tenkými lístky másla. Pečeme v troubě asi ½ hodiny.
Poznámky:
Místo brokolice můžeme použít květák. Lze také doplnit na proužky nakrájenou šunkou nebo uzeným masem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,674x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 0.00 (počet: 1) 0.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Brokolice s parmezánem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist