Brokolice s parmezánem
Suroviny
1 brokolice
100 g šunky
20 g parmezánu
60 g másla
1 kelímek zakysané smetany
1 žloutek
sůl
strouhanka
Postup
Brokolici rozdělíme na větší růžičky a ve slané vodě uvaříme na skus (tj. nemá být úplně měkká, bude se ještě tepelně upravovat). Necháme ji okapat a zchladnout a rozdělíme na menší růžičky. Zapékací formu vytřeme máslem a vysypeme strouhankou. Dno poklademe vrstvou brokolice, posypeme parmezánem a pokud jsme vše nespotřebovali, opakujeme. Pak dobře setřeseme, aby nebyly mezi brokolicí zbytečné mezery. Vše pokapeme zakysanou smetanou, ve které jsme rozmíchali žloutek a poklademe tenkými lístky másla. Pečeme v troubě asi ½ hodiny.
Poznámky:
Místo brokolice můžeme použít květák. Lze také doplnit na proužky nakrájenou šunkou nebo uzeným masem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,870x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Brokolice s parmezánem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!