Smažený celer s ananasem

Suroviny

1 větší celer
sůl
citrónová šťáva
mletý pepř
hladká mouka
4 kolečka ananasu
4 plátky šunky
30 g másla
černé a zelené olivy
zelená petrželka
tatarská omáčka
Těstíčko na smažení:
70 g hladké mouky
1 vejce
špetka prášku do pečiva
špetka soli
5 lžic světlého piva

recept nemá fotografii

Postup

Celer neloupeme, jen očistíme a v osolené a slabě okyselé vodě vaříme téměř do měkka (neměl by se rozpadat). Po vyjmutí ho necháme zchladnout, potom ho oloupeme a nakrájíme na 4 plátky o síle asi 15 mm. Každý plátek osolíme a opepříme, namočíme v těstíčku a usmažíme. Zlatožluté celerové řízky uchováme v teple (položíme na papírový ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk). Na kousku másla opečeme po obou stranách kolečka ananasu a políme je na usmažený celer. Plátek šunky srolujeme, položíme přes střed ananasu a připevníme párátkem. Ozdobíme olivami (buď nakrájenými na kolečka nebo v celku a zelenou petrželkou. Podáváme s tatarskou omáčkou.
Můžeme podávat bez přílohy jako předkrm, nebo s vařeným bramborem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,621x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Smažený celer s ananasem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist