Telecí maso na paprice

Suroviny

750 g telecího z plece
80 g másla
40 g slaniny
60 g cibule
sůl
sladká mletá paprika
30 g hladké mouky
1/8 litru sladké smetany
vývar z masa či zeleniny

recept nemá fotografii

Postup

Omyté a osušené telecí maso nakrájíme na větší kostky. V kastrole rozpustíme máslo, vložíme do něj na kostičky pokrájenou slaninu a trochu ji vyškvaříme. Pak přidáme jemně nakrájenou cibuli, trochu ji osmahneme a zaprášíme paprikou. Nakonec přidáme nakrájené maso, osolíme ho, promícháme a jakmile se zatáhne, podlijeme ho vývarem. Snížíme příkon tepla a pod pokličkou dusíme asi 20 minut. Vývar podle potřeby přiléváme.
Po uplynutí uvedené doby necháme šťávu trochu vydusit, aby byla hustá, pak ji zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, promícháme a podlijeme smetanou. Přidáme opět trochu vývaru a maso dodusíme do měkka. Můžeme také přidat lžíci kečupu (omáčka má pak lepší barvu) a lžíci vína.
Podáváme s rýží, těstovinami nebo s knedlíkem, ale jako přílohu můžeme použít i pečivo.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,860x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Telecí maso na paprice


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist