Vepřová pečeně s rozmarýnem

Suroviny

800 g vepřového karé (pečeně)
1 kg brambor
sůl
mletý pepř
olivový olej
6 stroužků česneku
150 ml červeného vína
čerstvá rozmarýna

recept nemá fotografii

Postup

Vepřovou pečeni budeme upravovat vcelku. Opláchneme ji, osušíme a na jedné straně nařežeme ostrým nožem do čtverců. Česnek oloupeme, prolisujeme, smícháme se solí a pepřem. Lístky rozmarýny stáhneme ze stonků a jemně nasekáme nebo utlučeme v hmoždíři. Dáme si záležet, pokud se do jídla dostanou celé ostré lístky, pokazí to chuť jinak velmi dobrého pokrmu. Rozmarýnu přidáme k česnekové směsi a vše vetřeme do masa ze všech stran.
Brambory omyjeme, necháme oschnout nebo osušíme a nakrájíme na měsíčky na dno většího pekáče. Osolíme je, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Připravené maso opečeme po všech stranách na oleji a umístíme do pekáče na brambory. Pekáč přikryjeme a vložíme do trouby rozehřáté na 160 stupňů C. Asi 15 minut pečeme přikryté, potom odkryjeme a zároveň podlijeme brambory a maso asi polovinou připraveného červeného vína. Pak pečeme při stejné teplotě asi 30 minut. Podle potřeby podléváme červeným vínem, do kterého můžeme přidat ještě trochu olivového oleje. Maso poléváme šťávou a můžeme i otočit. Po uplynutí půl hodiny zvýšíme teplotu na 220 st. C a dopečeme. Maso dostane krásnou kůrčičku, opečené jsou i brambory. Pod nimi zůstane jen trochu šťávy, prakticky skoro vše je vypečené.
Maso krájíme na plátky a podáváme s upečenými bramborami. Samozřejmě doplníme čerstvou zeleninou - já jsem použila salát z červeného zelí s jablky a rozinkami.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,275x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřová pečeně s rozmarýnem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist