Salát z červeného zelí s jablky

Suroviny

1/2 hlávky červeného zelí
4-6 jablek
2 lžíce jablečného octa
2 lžíce olivového oleje
1 lžička soli
mletý pepř
2 lžíce rozinek

recept nemá fotografii

Postup

Červené zelí nakrájíme nebo nakrouháme na nudličky. Asi dvě až 3 minuty ho spaříme v horké vodě, vyjmeme, necháme okapat a vychladnout.
Zatím si propláchneme rozinky, oloupeme a vykrájíme jablka a nakrájíme je na kostičky.
Smáícháme ocet, olej, sůl a pepř, zálivku nalijeme na zelí a dobře promícháme. Potom přidáme nakrájená jablka a rozinky a ještě jednou zlehka zamícháme. Salát je lepší nechat odležet v chladnu. Přikrytý potravinářskou fólií vydrží v ledničce třeba dva dny. Můžeme ho používat jako přílohu k jídlu, ale přidáme-li třeba tousty, tak i jako lehkou dietní večeři.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,483x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Salát z červeného zelí s jablky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist