Zelné závitky vege

Suroviny

1 hlávka bílého zelí
sůl
cibule
4 stroužky česneku
50 g sušených rajčat v oleji
4 lžíce olivového oleje
100 g pšeničné krupice
300 ml zeleninového vývaru
2 lžičky strouhané citrónové kůry
½ lžičky mletého koriandru
½ lžičky římského kmínu
½ lžičky kayenského pepře
1 kg rajčat
2 lžíce strouhanky
50 ml bílého vína

recept nemá fotografii

Postup

Zelnou hlávku očistíme a povaříme vcelku asi 5 minut v horké vodě. Potom odebereme asi 16 listů a silná žebra naplocho seřízneme (ale list neprořízneme). Cibuli a česnek oloupeme a posekáme. Sušená rajčata také posekáme a s česnekem a cibulí je osmahneme na 2 lžících olivového oleje. Přidáme krupici a vývar a asi 5 minut povaříme. Pak necháme na mírném ohni stát, až krupice vsákne vývar.. Ochutíme citrónovou kůrou a kořením.
Rajčata nařízneme do křížku, spaříme, oloupeme a nakrájíme na drobnější kostičky. Asi třetinu rajčat promícháme s krupicovou směsí a strouhankou. Vždy dva zelné listy položíme přes sebe, naplníme kořeněnou krupicovou směsí s rajčaty, stočíme do závitku a vložíme do tukem vytřené zapékací misky. Zbylá nakrájená rajčata smícháme s nasekaným česnekem, 2 lžícemi oleje, vínem a osolíme a opepříme. Touto směsí zalijeme závitkÿ a pečeme asi 60 minut.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,492x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Zelné závitky vege


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist