Kremrole

Suroviny

Těsto:
250 g hladké mouky
120 g másla
120 ml smetany ke šlehání
1 žloutek
1 vejce na potření

Krém:
250 ml mléka
1 vanilkový pudink
250 g másla
120 g moučkového cukru
1/2 vanilkového cukru
1 žloutek

recept nemá fotografii

Postup

Z přísad vypracujeme hladké a vláčné těsto a necháme ho hodinu odpočinout v chladnu. Potom těsto tence rozválíme na pomoučené ploše a nakrájíme ho na proužky o rozměru asi 1 x 30 cm. Tyto proužky natočíme na kovové trubičky tak, aby se kraje těsta asi 1 mm překrývaly. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a na plechu vyloženém papírem na pečení upečeme do zlatova. Vychladlé kremrole sejmeme z trubiček (jde to docela dobře, stačí trubičkou lehce zavrtět a uvolní se) a naplníme krémem. Můžeme je ale také plnit až před podáváním.
Příprava krému:
Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink a necháme zchladnout. Když má pokojovou teplotu, vešleháme do něj změklé máslo nakrájené na kousky, oba druhy cukru a žloutek. Necháme vychladit. Do kremrolí krém plníme cukrářským sáčkem nebo pevnějším igelitovým sáčkem s ustřiženým rohem.
Poznámky:Protože těsto je bez cukru, můžeme také připravit na slano - viz fotografie. Smetanu ke šlehání+ztužovač ušleháme do tuha, potom vmícháme dvě lžíce křenu s jablky a plníme do trubiček.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,366x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kremrole


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist