Smažený hermelín s omáčkou

Suroviny

4 ks sýra Hermelín
4 silnější plátky šunkového salámu
1 vejce
60 g hladké mouky
120 g strouhanky

Omáčka:
1 zakysaná smetana
naťová cibulka
zelená petrželka
100 g sladkokyselé okurky
horčice
mletý pepř
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Hermelíny rozkrojíme na dvě stejně silná kola a mezi ně vložíme plátek salámu (je docela šikovné, když je průměr salámu i sýra stejný). Spojíme párátky a obalíme v trojobalu (nejdříve v hladké mouce, potom v rozšlehaném vajíčku se špetkou soli a nakonec ve strouhance). Osmažíme ve vyšší vrstvě oleje.

Potom si připravíme omáčku - k zakysané smetaně přidáme sůl, mletý pepř, lžičku plnotučné hořčice, nasekanou cibulku, na kostičky nakrájenou okurku a nasekanou zelenou petrželku. Promícháme. Sladkokyselou okurku můžeme nahradit nakládanými houbami.

Sýr podáváme s omáčkou, doplníme listem hlávkového salátu či jinou sezónní zeleninou.
Na fotografii je hermelím v těstíčku (hladká mouka + vajíčko) - strouhanka došla.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,465x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Smažený hermelín s omáčkou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist