Smažený hermelín s omáčkou

Suroviny

4 ks sýra Hermelín
4 silnější plátky šunkového salámu
1 vejce
60 g hladké mouky
120 g strouhanky

Omáčka:
1 zakysaná smetana
naťová cibulka
zelená petrželka
100 g sladkokyselé okurky
horčice
mletý pepř
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Hermelíny rozkrojíme na dvě stejně silná kola a mezi ně vložíme plátek salámu (je docela šikovné, když je průměr salámu i sýra stejný). Spojíme párátky a obalíme v trojobalu (nejdříve v hladké mouce, potom v rozšlehaném vajíčku se špetkou soli a nakonec ve strouhance). Osmažíme ve vyšší vrstvě oleje.

Potom si připravíme omáčku - k zakysané smetaně přidáme sůl, mletý pepř, lžičku plnotučné hořčice, nasekanou cibulku, na kostičky nakrájenou okurku a nasekanou zelenou petrželku. Promícháme. Sladkokyselou okurku můžeme nahradit nakládanými houbami.

Sýr podáváme s omáčkou, doplníme listem hlávkového salátu či jinou sezónní zeleninou.
Na fotografii je hermelím v těstíčku (hladká mouka + vajíčko) - strouhanka došla.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,303x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Smažený hermelín s omáčkou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist