Smažený hermelín s omáčkou
Suroviny
4 ks sýra Hermelín
4 silnější plátky šunkového salámu
1 vejce
60 g hladké mouky
120 g strouhanky
Omáčka:
1 zakysaná smetana
naťová cibulka
zelená petrželka
100 g sladkokyselé okurky
horčice
mletý pepř
sůl
Postup
Hermelíny rozkrojíme na dvě stejně silná kola a mezi ně vložíme plátek salámu (je docela šikovné, když je průměr salámu i sýra stejný). Spojíme párátky a obalíme v trojobalu (nejdříve v hladké mouce, potom v rozšlehaném vajíčku se špetkou soli a nakonec ve strouhance). Osmažíme ve vyšší vrstvě oleje.
Potom si připravíme omáčku - k zakysané smetaně přidáme sůl, mletý pepř, lžičku plnotučné hořčice, nasekanou cibulku, na kostičky nakrájenou okurku a nasekanou zelenou petrželku. Promícháme. Sladkokyselou okurku můžeme nahradit nakládanými houbami.
Sýr podáváme s omáčkou, doplníme listem hlávkového salátu či jinou sezónní zeleninou.
Na fotografii je hermelím v těstíčku (hladká mouka + vajíčko) - strouhanka došla.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,465x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Smažený hermelín s omáčkou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!