Vejce s bylinkovou omáčkou

Suroviny

(pro 4 osoby)
8 vajec
1 smetanový jogurt
1/8 l smetany
125 g nízkotučného tvarohu
2 lžíce plnotučné hořčice
1 cibule
1 svazek petržele, kopru a pažitky
1 malá sladkokyselá okurka
sůl, pepř
špetka cukru

na ozdobení:
4 sherry rajčátka
kopr

recept nemá fotografii

Postup

Vejce propíchneme, vložíme do vařící vody a vaříme 10 minut (nepoužíváme úplně čerstvá vejce, špatně se loupou). Pak je ochladíme studenou vodou a oloupeme (pod studenou vodou to jde snáze). Do tvarohu postupně vmícháme jogurt, smetanu a hořčici. Oloupanou cibuli a okurku najemno nastrouháme. Petržel, kopr a pažitku nadrobno nasekáme. Vše přidáme do omáčky, osolíme, opepříme a osladíme. Hotovou omáčku podáváme v misce, obložené podélně rozpůlenými vejci. Ozdobíme snítkou kopru a sherry rajčaty.
Podáváme s celozrnným chlebem nebo rozpečeným toastovým chlebem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 759x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7,50 (počet: 4) 7,50 4 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vejce s bylinkovou omáčkou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist