Vejce s bylinkovou omáčkou

Suroviny

(pro 4 osoby)
8 vajec
1 smetanový jogurt
1/8 l smetany
125 g nízkotučného tvarohu
2 lžíce plnotučné hořčice
1 cibule
1 svazek petržele, kopru a pažitky
1 malá sladkokyselá okurka
sůl, pepř
špetka cukru

na ozdobení:
4 sherry rajčátka
kopr

recept nemá fotografii

Postup

Vejce propíchneme, vložíme do vařící vody a vaříme 10 minut (nepoužíváme úplně čerstvá vejce, špatně se loupou). Pak je ochladíme studenou vodou a oloupeme (pod studenou vodou to jde snáze). Do tvarohu postupně vmícháme jogurt, smetanu a hořčici. Oloupanou cibuli a okurku najemno nastrouháme. Petržel, kopr a pažitku nadrobno nasekáme. Vše přidáme do omáčky, osolíme, opepříme a osladíme. Hotovou omáčku podáváme v misce, obložené podélně rozpůlenými vejci. Ozdobíme snítkou kopru a sherry rajčaty.
Podáváme s celozrnným chlebem nebo rozpečeným toastovým chlebem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,665x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7.50 (počet: 4) 7.50 4 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vejce s bylinkovou omáčkou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist