Vejce s bylinkovou omáčkou
Suroviny
(pro 4 osoby)
8 vajec
1 smetanový jogurt
1/8 l smetany
125 g nízkotučného tvarohu
2 lžíce plnotučné hořčice
1 cibule
1 svazek petržele, kopru a pažitky
1 malá sladkokyselá okurka
sůl, pepř
špetka cukru
na ozdobení:
4 sherry rajčátka
kopr

Postup
Vejce propíchneme, vložíme do vařící vody a vaříme 10 minut (nepoužíváme úplně čerstvá vejce, špatně se loupou). Pak je ochladíme studenou vodou a oloupeme (pod studenou vodou to jde snáze). Do tvarohu postupně vmícháme jogurt, smetanu a hořčici. Oloupanou cibuli a okurku najemno nastrouháme. Petržel, kopr a pažitku nadrobno nasekáme. Vše přidáme do omáčky, osolíme, opepříme a osladíme. Hotovou omáčku podáváme v misce, obložené podélně rozpůlenými vejci. Ozdobíme snítkou kopru a sherry rajčaty.
Podáváme s celozrnným chlebem nebo rozpečeným toastovým chlebem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 2,727x

Komentáře receptu Vejce s bylinkovou omáčkou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!