Ovocné řezy Pohoda
Suroviny
Těsto:
2 1/2 hrnku polohrubé mouky
1 hrnek mléka
1/2 hrnku cukru krupice
1/2 hrnku oleje
2 vejce
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
čerstvé nebo zmražené ovoce
Drobenka:
100 g másla
70 g cukru
70 g hrubé mouky
Postup
Všechny suché přísady (včetně prášku do pečiva) promícháme. Přidáme mléko, olej, celá vejce a umícháme hladké světlé těsto. To nalijeme na plech vytřený tukem a vysypaný hrubou moukou. Posypeme ovocem a drobenkou. Pokud máme větší druhy ovoce, pokrájíme ho. Používáme-li mražené ovoce, nerozmrazujeme ho. Na fotografii jsou použité na kostičky nakrájené broskve, červený rybíz a borůvky.
Drobenku si připravíme promnutím uvedených surovin.
Pečeme v troubě předehřáté na 180 st. C dokud nezačnou hnědnout okraje.
Po vychladnutí krájíme na řezy.
Poznámka:
A proč moučník "pohoda" Suroviny na něj můžete najít skoro vždycky doma, nemusíte vážit ani špinit spousty nádobí - stačí miska a jeden hrníček. A pokud jste pilné hospodyňky se zahrádkou, najdete zmražené ovoce ve svém mrazícím boxu.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2,505x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Ovocné řezy Pohoda
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!