Zelí s křenem
Suroviny
5 kg hlávkového zelí
1 DEKO
1/2 l octa
400 g cukru (i méně)
1/2 kg cibule
400 ml nastrouhaného křenu
sůl
200 ml oleje

Postup
Zelí očistíme od vrchních poškozených listů, vykrojíme košťály a jemně ho nakrouháme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Křen očistíme a jemně nastrouháme, načechraný by měl mít objem asi 400 ml. Ve větší nádobě všechny suroviny důkladně promícháme a necháme chvíli stát.
Potom znovu promícháme a důkladně pěchujeme do sklenic. NESTERILUJE SE!
Necháme asi dva týdny uležet a pak podáváme.
Poznámka:
Dobrá bomba proti virózám a nachlazení.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2,838x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Zelí s křenem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!