Kotlety v zázvorové marinádě

Suroviny

Marináda:
6 vepřových kotlet
sůl
mletý pepř
2 lžíce jemně nastrouhaného čerstvého zázvoru
1 lžíce medu
2 lžíce worcesteru
1 lžíce citrónové šťávy
1 lžíce karí koření
2 stroužky česneku
prolisovat
olej

Do výpeku:
50 g slaniny
3 žampiony (nebo malá konzerva)

recept nemá fotografii

Postup

Kotlety vykostíme, opláchneme, osušíme a na krajích několikrát nakrojíme, aby se nekroutily. Nastrouháme zázvor a přidáme všechny další přísady do marinády. Oleje přidáme tolik, aby bylo dost marinády na všechno maso. Marinádu dobře promícháme, vložíme kotlety a znovu promícháme, aby byly marinádou dobře obalené. Nádobu zakryjeme fólií a maso necháme v chladnu alespoň 3 hodiny marinovat (ale můžeme i přes noc).
Na troše oleje kotlety rychle opečeme, zhruba 3 minuty po každé straně. Vyjmeme z pánve a udržujeme v teple. Do výpeku přidáme nakrájenou slaninu a žampiony, promícháme a orestujeme.
Jako příloha jsou vhodné hranolky či ostatní bramborové přílohy.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,407x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kotlety v zázvorové marinádě


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist