Kotlety v zázvorové marinádě

Suroviny

Marináda:
6 vepřových kotlet
sůl
mletý pepř
2 lžíce jemně nastrouhaného čerstvého zázvoru
1 lžíce medu
2 lžíce worcesteru
1 lžíce citrónové šťávy
1 lžíce karí koření
2 stroužky česneku
prolisovat
olej

Do výpeku:
50 g slaniny
3 žampiony (nebo malá konzerva)

recept nemá fotografii

Postup

Kotlety vykostíme, opláchneme, osušíme a na krajích několikrát nakrojíme, aby se nekroutily. Nastrouháme zázvor a přidáme všechny další přísady do marinády. Oleje přidáme tolik, aby bylo dost marinády na všechno maso. Marinádu dobře promícháme, vložíme kotlety a znovu promícháme, aby byly marinádou dobře obalené. Nádobu zakryjeme fólií a maso necháme v chladnu alespoň 3 hodiny marinovat (ale můžeme i přes noc).
Na troše oleje kotlety rychle opečeme, zhruba 3 minuty po každé straně. Vyjmeme z pánve a udržujeme v teple. Do výpeku přidáme nakrájenou slaninu a žampiony, promícháme a orestujeme.
Jako příloha jsou vhodné hranolky či ostatní bramborové přílohy.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,575x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kotlety v zázvorové marinádě


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist