Kotlety v zázvorové marinádě
Suroviny
Marináda:
6 vepřových kotlet
sůl
mletý pepř
2 lžíce jemně nastrouhaného čerstvého zázvoru
1 lžíce medu
2 lžíce worcesteru
1 lžíce citrónové šťávy
1 lžíce karí koření
2 stroužky česneku
prolisovat
olej
Do výpeku:
50 g slaniny
3 žampiony (nebo malá konzerva)
Postup
Kotlety vykostíme, opláchneme, osušíme a na krajích několikrát nakrojíme, aby se nekroutily. Nastrouháme zázvor a přidáme všechny další přísady do marinády. Oleje přidáme tolik, aby bylo dost marinády na všechno maso. Marinádu dobře promícháme, vložíme kotlety a znovu promícháme, aby byly marinádou dobře obalené. Nádobu zakryjeme fólií a maso necháme v chladnu alespoň 3 hodiny marinovat (ale můžeme i přes noc).
Na troše oleje kotlety rychle opečeme, zhruba 3 minuty po každé straně. Vyjmeme z pánve a udržujeme v teple. Do výpeku přidáme nakrájenou slaninu a žampiony, promícháme a orestujeme.
Jako příloha jsou vhodné hranolky či ostatní bramborové přílohy.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,575x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Kotlety v zázvorové marinádě
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!