Vepřové na pórku
Suroviny
1 kg vepřové kýty
50 g slaniny
60 g másla
300 g pórku
1 lžička drceného kmínu
sůl
400 g rajčat (z konzervy)
100 g rajského protlaku
½ lžíce hladké mouky
1 lžička cukru

Postup
Vepřovou kýtu nakrájíme na kostky jako do guláše, slaninu na malé kostičky a pórek velmi nadrobno. V kastrolu smažíme slaninu, až pustí tuk. Přidáme máslo a po jeho rozpuštění nakrájený pórek. Pórek smažíme pomalu, aby zůstal křehký a nespálil se. Nakrájené maso osolíme, posypeme kmínem a přidáme k masu. Za stálého míchání maso opečeme. Potom vmícháme nakrájená rajčata, přiklopíme pokličkou a na mírném příkonu tepla dusíme. Podle potřeby podléváme, maso by mělo být zakryté vodou po celou dobu dušení.
Maso je měkké zhruba za hodinu, odkryjeme pokličku a necháme skoro všechnu tekutinu vysmahnout. Často mícháme, zejména ode dna. Potom maso zaprášíme hladkou moukou, promícháme a zalijeme malým množstvím studené vody, aby se mouka dobře rozpustila. Nakonec přidáme rajčatový protlak a za stálého míchání povaříme asi 5 minut. Omáčky by nemělo být moc, měla by maso jen obalit. Omáčku ochutnáme a podle potřeby přisolíme a přisladíme (záleží na chuti rajčat).
Podáváme s rýží, těstovinami nebo můžeme vyzkoušet špecle (i u nás je lze koupit v normálním supermarketu).
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 3,958x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Vepřové na pórku
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!