Filé po rouensku

Suroviny

800 g rybího filé
100 g slaniny
2 kelímky zakysané smetany
200 g ementálu
2 lžíce kaparů
šťáva z jednoho citrónu
2 lžíce dijonské hořčice
sůl
bílý pepř

recept nemá fotografii

Postup

Rybí filé necháme rozmrazit, papírovým ubrouskem odstraníme přebytečnou vodu. Pokapeme ho citrónem. Slaninu nakrájíme a opečeme. Polovinu rozložíme na dno zapékací misky. Filé osolíme a opepříme a naskládáme na slaninu. Každý kousek z vrchu potřeme hořčicí, posypeme kapary a zbývající slaninou. Zalijeme zakysanou smetanou a pečeme v troubě předehřáté asi na 200 st. C po dobu zhruba 20 minut. Potom posypeme hrubě nastrouhaným sýrem a ještě 10 minut zapečeme.
Jako přílohu můžeme použít brambory, ale třeba i chléb. Kapary lze nahradit na drobné kostičky nakrájenou kyselou okurkou.
Poznámka:
Na pohled to nijak moc nevypadá, ale má to výbornou chuť.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,210x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Filé po rouensku


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist