Králík na dijonské hořčici

Suroviny

1 menší králík
3 lžíce olivového oleje
3 lžíje dijonské hořčice
sůl
mletý pepř
2 lžíce oleje na opečení

Na přílohu:
1 kg uvařených brambor
100 g anglické slaniny
1 cibule
1 lžíce sádla

recept nemá fotografii

Postup

Králíka očistíme, rozdělíme na porce a osušíme. V hlubší misce si ušleháme hořčici s olivovým olejem, solí a mletým pepřem. Marinádou potřeme porce králičího masa a necháme v chladnu odležet alespoň dvě hodiny (nebo i přes noc, potom ale misku zakryjeme potravinářskou fólií, aby maso neoschlo).

Králičí porce opečeme po všech stranách na rozpáleném oleji, přilijeme marinádu, pokud nějaká zbyla a trochu horké vody (3-4 lžíce). Vložíme do trouby a pečeme, až maso změkne. Trvá to asi 45 minut až hodinu, podle výkonu trouby. Je-li třeba, maso podlijeme a občas potřeme vypečenou tekutinou. Protože většinu práce za nás vykoná trouba, můžeme se věnovat více příloze.

Uvařené brambory pokrájíme na silnější plátky, slaninu a cibuli na kostičky.
Na velké pánvi opečeme slaninu, přidáme trochu sádla (oleje) a osmahneme cibulku. Nakonec přidáme nakrájené brambory a necháme je prohřát. Občas promícháme. Na talíři brambory posypeme nakrájenou zelenou natí (pažitkou, petrželkou, natí z cibulky, já používám třeba rukolu, která mi roste v truhlíku na balkoně).

Dobrý je k tomu třeba hlávkový či okurkový salát.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,045x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Králík na dijonské hořčici


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Domácí sekaná

Nejlepší recepty na domácí sekanou na Receptnajidlo.cz

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist