Jehněčí kýta s rozmarýnem

Suroviny

(pro 6 osob)
1,5 kg jehněčí kýty
1/2 lžičky tymiánu
1/2 lžičky rozmarýnu
1 lžička soli
pepř
1 lžička hořčice
4 lžíce oleje
250 ml červeného vína
250 g rajčat
100 g cibule
4 lžíce zakysané smetany
1 lžička Solamylu

recept nemá fotografii

Postup

Maso potřeme kořením a hořčicí, vložíme do pekáčku, potřeme olejem a dáme do horké trouby při 200.C (plynová trouba stupeň 3-4) péci asi na 90 minut. Při pečení občas podléváme vínem, aby se vypečená šťáva nepřipálila. Rajčata a oloupané cibule nakrájíme na kostičky a na poslední půlhodinu přidáme k pečeni. Upečenou kýtu přendáme na mísu, přikryjeme a před krájením necháme 10 minut odpočinout. Vypečenou šťávu a zeleninu procedíme na pánev. Ve smetaně rozmícháme Solamyl, vmícháme do šťávy a necháme povařit. Podle chuti dosolíme, případně opepříme.
Kýtu podáváme horkou, jinak je klihovatá.
Příloha: vařené brambory, zelené fazolky s petrželkou, rajčata. K pití lehké červené víno.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 4,415x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 9.00 (počet: 2) 9.00 2 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Jehněčí kýta s rozmarýnem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist