Jehněčí kýta s rozmarýnem
Suroviny
(pro 6 osob)
1,5 kg jehněčí kýty
1/2 lžičky tymiánu
1/2 lžičky rozmarýnu
1 lžička soli
pepř
1 lžička hořčice
4 lžíce oleje
250 ml červeného vína
250 g rajčat
100 g cibule
4 lžíce zakysané smetany
1 lžička Solamylu
![recept nemá fotografii](/Content/Images/food.png)
Postup
Maso potřeme kořením a hořčicí, vložíme do pekáčku, potřeme olejem a dáme do horké trouby při 200.C (plynová trouba stupeň 3-4) péci asi na 90 minut. Při pečení občas podléváme vínem, aby se vypečená šťáva nepřipálila. Rajčata a oloupané cibule nakrájíme na kostičky a na poslední půlhodinu přidáme k pečeni. Upečenou kýtu přendáme na mísu, přikryjeme a před krájením necháme 10 minut odpočinout. Vypečenou šťávu a zeleninu procedíme na pánev. Ve smetaně rozmícháme Solamyl, vmícháme do šťávy a necháme povařit. Podle chuti dosolíme, případně opepříme.
Kýtu podáváme horkou, jinak je klihovatá.
Příloha: vařené brambory, zelené fazolky s petrželkou, rajčata. K pití lehké červené víno.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 4,644x
![Počet hodnotících uživatelů: 2 Počet hodnotících uživatelů](/Content/Images/fork.png)
Komentáře receptu Jehněčí kýta s rozmarýnem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!