Těstovinový salát provensálský

Suroviny

300 g těstovin (vrtule)
200 g šunky
200 g slaniny
1 salátová okurka
2 papriky
4 rajčata
10 černých oliv
2 lžíce vinného octa
4 lžíce olivového oleje
1 lžička soli
1 lžíce provensálského koření

recept nemá fotografii

Postup

Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu (na fotografii jsou použité barevné vrtulky). Očistíme a nakrájíme všechnu zeleninu. Na proužky nakrájíme i slaninu a šunku a obojí orestujeme na pánvi. Začínáme slaninou, ta pustí trochu tuku, pak přidáme šunku.
Olej, ocet (je dobré použít kvalitní olej i ocet), sůl a provensálské koření promícháme a nalijeme na všechny připravené nakrájené suroviny. Lehce promícháme a necháme alespoň hodinu odležet v chladnu.
Poznámka:
Salát je velmi lehký, málo kalorický. Pokud máte třeba čerstvý tymián, který je jinak součástí provensálského koření, můžete odrhnout jeho jemné lístečky a přidat do salátu také. Salát se tymiánem krásně provoní.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,143x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Těstovinový salát provensálský


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist