Krokety z pangase
Suroviny
500 g pangasia
50 g cibule
80 g másla
2 vejce
250 g uvařených brambor
100 ml mléka
1 citrón
strouhanka
olej
majoránka
petrželka
mletý pepř
sůl

Postup
Pangase rozmrazíme, ubrouskem odsajeme přebytečnou tekutinu. Na pánvi rozpustíme polovinu másla, přidáme na jemné kostičky nakrájenou cibuli a jakmile zpění, přidáme na větší kusy nakrájené rybí maso. Asi 5 minut společně podusíme a necháme zchladnout.
Zatím prolisujeme brambory, osolíme je, opepříme, přidáme majoránku, nasekanou zelenou petrželku, zbytek másla, jedno vejce, nastrouhanou citrónovou kůru a mléko. Dušené rybí maso pokapeme citrónovou šťávou a rozmačkáme vidličkou. Přidáme k bramborové směsi a dobře promícháme.
Z masa formujeme podlouhlé krokety, které obalíme v rozšlehaném vajíčku a ve strouhance. Smažíme v rozpáleném oleji (třeba i ve fritovacím hrnci). Můžeme podávat například s bramborovou kaší jako hlavní jídlo. Lze ale také použít jako součást studeného bufetu.
Poznámka:
Místo pangase můžeme použít i rybí filé.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,860x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Krokety z pangase
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!