Krokety z pangase

Suroviny

500 g pangasia
50 g cibule
80 g másla
2 vejce
250 g uvařených brambor
100 ml mléka
1 citrón
strouhanka
olej
majoránka
petrželka
mletý pepř
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Pangase rozmrazíme, ubrouskem odsajeme přebytečnou tekutinu. Na pánvi rozpustíme polovinu másla, přidáme na jemné kostičky nakrájenou cibuli a jakmile zpění, přidáme na větší kusy nakrájené rybí maso. Asi 5 minut společně podusíme a necháme zchladnout.
Zatím prolisujeme brambory, osolíme je, opepříme, přidáme majoránku, nasekanou zelenou petrželku, zbytek másla, jedno vejce, nastrouhanou citrónovou kůru a mléko. Dušené rybí maso pokapeme citrónovou šťávou a rozmačkáme vidličkou. Přidáme k bramborové směsi a dobře promícháme.
Z masa formujeme podlouhlé krokety, které obalíme v rozšlehaném vajíčku a ve strouhance. Smažíme v rozpáleném oleji (třeba i ve fritovacím hrnci). Můžeme podávat například s bramborovou kaší jako hlavní jídlo. Lze ale také použít jako součást studeného bufetu.
Poznámka:
Místo pangase můžeme použít i rybí filé.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,660x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Krokety z pangase


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist