Krokety z pangase

Suroviny

500 g pangasia
50 g cibule
80 g másla
2 vejce
250 g uvařených brambor
100 ml mléka
1 citrón
strouhanka
olej
majoránka
petrželka
mletý pepř
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Pangase rozmrazíme, ubrouskem odsajeme přebytečnou tekutinu. Na pánvi rozpustíme polovinu másla, přidáme na jemné kostičky nakrájenou cibuli a jakmile zpění, přidáme na větší kusy nakrájené rybí maso. Asi 5 minut společně podusíme a necháme zchladnout.
Zatím prolisujeme brambory, osolíme je, opepříme, přidáme majoránku, nasekanou zelenou petrželku, zbytek másla, jedno vejce, nastrouhanou citrónovou kůru a mléko. Dušené rybí maso pokapeme citrónovou šťávou a rozmačkáme vidličkou. Přidáme k bramborové směsi a dobře promícháme.
Z masa formujeme podlouhlé krokety, které obalíme v rozšlehaném vajíčku a ve strouhance. Smažíme v rozpáleném oleji (třeba i ve fritovacím hrnci). Můžeme podávat například s bramborovou kaší jako hlavní jídlo. Lze ale také použít jako součást studeného bufetu.
Poznámka:
Místo pangase můžeme použít i rybí filé.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,820x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Krokety z pangase


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist