Kachna na zázvoru

Suroviny

1 kachna
1 větší cibule
2 stroužky česneku
3 lžičky mletého zázvoru
1 lžička tlučeného kmínu
½ lžičky mletého fenyklu
1 lžička mletého máku
½ lžičky chilli (nebo pálivé papriky)
2 lžíce strouhaného kokosu
1 citrón
olej
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Kachnu očistíme, opláchneme, osušíme a naporcujeme. Cibuli i česnek oloupeme a jemně nakrájíme. Na dvou lžících oleje osmažíme cibuli i česnek a přidáme všechno koření včetně máku. Potom přidáme naporcovanou a osolenou kachnu a prudce ji opečeme po všech stranách. Při opékání porce kachny jemně propichujeme vidličkou, aby odteklo přebytečné sádlo, a to pak odstraníme (je lehké, drží se na povrchu a lze sebrat lžící nebo naběračkou. Kachnu potom podlijeme ji několika lžícemi horké vody a pod pokličkou dusíme do měkka. Asi 10 minut před dokončením přidáme do šťávy kokos a citrónovou šťávu a ještě chvíli dusíme.
Podáváme s různě upravnými bramborami nebo s knedlíky.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,615x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kachna na zázvoru


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist