Kachna na zázvoru
Suroviny
1 kachna
1 větší cibule
2 stroužky česneku
3 lžičky mletého zázvoru
1 lžička tlučeného kmínu
½ lžičky mletého fenyklu
1 lžička mletého máku
½ lžičky chilli (nebo pálivé papriky)
2 lžíce strouhaného kokosu
1 citrón
olej
sůl
Postup
Kachnu očistíme, opláchneme, osušíme a naporcujeme. Cibuli i česnek oloupeme a jemně nakrájíme. Na dvou lžících oleje osmažíme cibuli i česnek a přidáme všechno koření včetně máku. Potom přidáme naporcovanou a osolenou kachnu a prudce ji opečeme po všech stranách. Při opékání porce kachny jemně propichujeme vidličkou, aby odteklo přebytečné sádlo, a to pak odstraníme (je lehké, drží se na povrchu a lze sebrat lžící nebo naběračkou. Kachnu potom podlijeme ji několika lžícemi horké vody a pod pokličkou dusíme do měkka. Asi 10 minut před dokončením přidáme do šťávy kokos a citrónovou šťávu a ještě chvíli dusíme.
Podáváme s různě upravnými bramborami nebo s knedlíky.
| Doba přípravy: |
|
| Doba vaření: |
|
| Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,949x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Kachna na zázvoru
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso
(2167)
|
Bezmasá jídla
(686)
|
Přílohy
(81)
|
Moučníky
(1540)
|
Různé
(2079)
|
Pro diabetiky
(47)
|
Grilování
(75)
|
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

