Plněná svíčková pečeně

Suroviny

600 g hovězí svíčkové (lze nahradit hovězím ze špičky, tzv. falešnou svíčkovou)
150 g žampiónů
1 cibule
2 lžíce másla
3 lžíce oleje
50 g vařené šunky
1/2 lžičky pepře
sůl
1/8 l masového vývaru
1/8 l kysané smetany
1 lžička Solamylu

recept nemá fotografii

Postup

Maso podélně čtyřikrát nařízneme. Houby očistíme a omyjeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Máslo zpěníme při střední teplotě, houby a cibuli osmažíme (asi 1 minutu) a v sítku je dosucha vymačkáme, šťávu nevyléváme. Šunku nakrájíme na kostičky, smícháme s houbami, osolíme a opepříme. Maso v zářezech naplníme směsí a svážeme nití. Pečeni vložíme do pekáče s rozpáleným olejem a opečeme. Přilijeme šťávu z hub a vývar. Maso pomalu dusíme (svíčkovou 30 minut, falešnou svíčkovou 60 minut), občas ho přelijeme šťávou. Po upečení maso necháme 10 minut odpočívat, pak odstraníme nit a krájíme na 1 cm silné plátky. Solamyl rozmícháme ve smetaně, přidáme k vypečené šťávě a necháme provařit. Nakonec šťávu přecedíme, okořeníme a dochutíme.
Přílohy: vařené brambory, zeleninový salát. Vhodné je lehké červené víno.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,699x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 9.00 (počet: 1) 9.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Plněná svíčková pečeně


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist