Plněná svíčková pečeně
Suroviny
600 g hovězí svíčkové (lze nahradit hovězím ze špičky, tzv. falešnou svíčkovou)
150 g žampiónů
1 cibule
2 lžíce másla
3 lžíce oleje
50 g vařené šunky
1/2 lžičky pepře
sůl
1/8 l masového vývaru
1/8 l kysané smetany
1 lžička Solamylu
Postup
Maso podélně čtyřikrát nařízneme. Houby očistíme a omyjeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Máslo zpěníme při střední teplotě, houby a cibuli osmažíme (asi 1 minutu) a v sítku je dosucha vymačkáme, šťávu nevyléváme. Šunku nakrájíme na kostičky, smícháme s houbami, osolíme a opepříme. Maso v zářezech naplníme směsí a svážeme nití. Pečeni vložíme do pekáče s rozpáleným olejem a opečeme. Přilijeme šťávu z hub a vývar. Maso pomalu dusíme (svíčkovou 30 minut, falešnou svíčkovou 60 minut), občas ho přelijeme šťávou. Po upečení maso necháme 10 minut odpočívat, pak odstraníme nit a krájíme na 1 cm silné plátky. Solamyl rozmícháme ve smetaně, přidáme k vypečené šťávě a necháme provařit. Nakonec šťávu přecedíme, okořeníme a dochutíme.
Přílohy: vařené brambory, zeleninový salát. Vhodné je lehké červené víno.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 3,901x
Komentáře receptu Plněná svíčková pečeně
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!