Plněná svíčková pečeně

Suroviny

600 g hovězí svíčkové (lze nahradit hovězím ze špičky, tzv. falešnou svíčkovou)
150 g žampiónů
1 cibule
2 lžíce másla
3 lžíce oleje
50 g vařené šunky
1/2 lžičky pepře
sůl
1/8 l masového vývaru
1/8 l kysané smetany
1 lžička Solamylu

recept nemá fotografii

Postup

Maso podélně čtyřikrát nařízneme. Houby očistíme a omyjeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Máslo zpěníme při střední teplotě, houby a cibuli osmažíme (asi 1 minutu) a v sítku je dosucha vymačkáme, šťávu nevyléváme. Šunku nakrájíme na kostičky, smícháme s houbami, osolíme a opepříme. Maso v zářezech naplníme směsí a svážeme nití. Pečeni vložíme do pekáče s rozpáleným olejem a opečeme. Přilijeme šťávu z hub a vývar. Maso pomalu dusíme (svíčkovou 30 minut, falešnou svíčkovou 60 minut), občas ho přelijeme šťávou. Po upečení maso necháme 10 minut odpočívat, pak odstraníme nit a krájíme na 1 cm silné plátky. Solamyl rozmícháme ve smetaně, přidáme k vypečené šťávě a necháme provařit. Nakonec šťávu přecedíme, okořeníme a dochutíme.
Přílohy: vařené brambory, zeleninový salát. Vhodné je lehké červené víno.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,901x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 9.00 (počet: 1) 9.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Plněná svíčková pečeně


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist