Biftečky se sýrem ve slanině
Suroviny
500 g mletého masa (směs)
150 g strouhaného sýra (eidam, gouda)
8 dlouhých plátků anglické slaniny
100 ml mléka
sůl
mletý pepř
Postup
Mleté maso promícháme se strouhaným sýrem, pokapeme mlékem a necháme odstát v chladnu, než se mléko vsákne. Pak osolíme, opepříme a zformujme 8 biftečků, které po obvodu obalíme plátkem slaniny. Je vhodné mít opravdu delší a pevné plátky slaniny, aby to vůbec šlo obalit. V nouzi si pomůžeme párátky.
Takto připravené biftečky vložíme na papíru na pečení do trouby a upečeme. Podáváme s bramborovou kaší, doplníme čerstvou zeleninou podle sezóny.
Poznámka:Na fotografii jsou biftečky poněkud jiného tvaru, jako příloha šťouchané brambory.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,944x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Biftečky se sýrem ve slanině
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!