Hruškový koláč s čokoládou

Suroviny

Korpus:
150 g másla
150 g cukru
3 vejce
175 g polohrubé mouky
1 lžička kypřícího prášku
2 lžíce kakaa

Obloha:
800 g hruškového kompotu (půlené hrušky)
250 ml bílého vína
kousek skořicové kůry
několik hřebíčků
1 balíček čiré dortové polevy
50 g nasekané čokolády.

recept nemá fotografii

Postup

Máslo s cukrem ušleháme do pěny. Postupně zašleháme vejce. Mouku smícháme s kypřícím práškem a kakaem a zapracujeme do žloutkové pěny. Vypracujeme hladké těsto. Troubu předehřejeme na 175 °C. Rozvírací formu o průměru 28 cm vyložíme pečícím papírem, naplníme těstem, uhladíme a pečeme asi 50 min. Vyjmeme z trouby, dáme na kuchyňskou mřížku a necháme vychladnout.
Povrch poklademe ozdobně půlkami kompotovaných hrušek (dobře okapaných). Čirou polevu připravíme podle návodu na obalu, jako tekutinu použijeme bílé víno, které doplníme kořením. Koření samozřejmě vyjmeme dříve, než polevu nalijeme na hrušky. Čokoládou ozdobíme po obvodu moučníku.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 872x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Hruškový koláč s čokoládou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist