Polévka z vepřového jazyka s kroupami

Suroviny

1 vepřový jazyk
100 g krup
50 g hrášku
1 malá mrkev
3 stroužky česneku
kousek pórku
mletý pepř
celý pepř
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Vepřový jazyk vložíme do studené osolené vody se 4 kuličkami černého pepře, uvedeme do varu a zvolna vaříme, až maso změkne. Odděleně si uvaříme kroupy do měkka, zcedíme. Měkký vepřový jazyk vyjmeme z vývaru a opláchneme pod studenou vodou, aby se dobře loupal. Potom odstraníme hrubou kůži z povrchu jazyka a kosti u kořene jazyka. Maso nakrájíme na kousky a vrátíme do vývaru. Přidáme i pokrájenou zeleninu a kroupy, okořeníme mletým pepřem a asi 10 minut povaříme.
Na závěr přidáme nasekanou zelenou petrželku.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,674x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Polévka z vepřového jazyka s kroupami


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist