Svíčková pečeně po rýnsku

Suroviny

(pro 4 osoby)
800 g hovězího masa ze spodního šálu
50 g cibule
1/4 l červeného vinného octa
1 lžička celého pepře
1 lžička hořčičných semínek
1 bobkový list
sůl

pod pečeni a na omáčku:
2 lžíce margarínu
1/4 l masového vývaru
2 lžíce červeného vína
40 g rozinek
40 g perníku
1 lžíce hladké mouky
3 lžíce kysané smetany
sůl
petrželka a rajčata na ozdobení

recept nemá fotografii

Postup

Maso natěsnáme do vyššího úzkého hrnce, obložíme cibulí nakrájenou na kolečka, zalijeme octem, 1/4 l převařené vody a posypeme kořením. Přikryjeme pokličkou a dáme do chladna na 2 až 3 dny, občas ho obrátíme. Pak v pánvi při střední teplotě rozpustíme margarín. Maso vyjmeme z marinády, osušíme, osolíme a po obou stranách opečeme. Přidáme vývar, víno a 3 lžíce marinády. Přikryjeme poklicí a pomalu dusíme. Rozinky namočíme. Do mouky pomalu vmícháme smetanu. Hovotou pečeni vyjmeme na talíř a do vypečené šťávy rozmícháme smetanu. Přidáme rozinky, perník a mírně povaříme.
Příloha: bramborový knedlík, dušené červené zelí

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,616x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8.00 (počet: 1) 8.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Svíčková pečeně po rýnsku


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Kuchyně na míru

Český výrobce kuchyňského nábytku na míru a interiérů na klíč.

Low Carb

Low Carb stravování je oblíbeným způsobem, jak shodit přebytečné kila

Jedlé papíry

Vše pro dorty, sladké cukrářské potřeby, pomůcky na pečení, marcipán.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist