Provensálský špaček

Suroviny

5 plátků z vepřové kýty
2 ks kuřecích prsou
10 plátků slaniny
1 konzerva sekaných rajčat
1 konzerva hrášku
2 lžíce hladké mouky
1 lžička provensálského koření
olej
sůl
mletý pepř
(vývar)

recept nemá fotografii

Postup

Plátky vepřového masa naklepeme a podélně rozdělíme na poloviny. Po obou stranách osolíme a opepříme. Na každý díl vepřového masa položíme plátek slaniny a kolmo špalíček kuřecího masa. Pevně zavineme a upevníme jedním či dvěma párátky. Každý závitek lehce poprášíme moukou promíchanou s provensálským kořením. Závitky opečeme po všech stranách na oleji, přidáme nasekaná rajčata a trochu vývaru. Zmírníme příkon tepla a zvolna dusíme, až je maso měkké. Je-li třeba, přilijeme vývar. Sterilovaný hrášek přidáme až nakonec, stačí, aby se prohřál v omáčce.
Podáváme s těstovinami, vhodným doplńkem je i jednoduchý salát.
Poznámka:
Jde o více než 4 porce (asi 6 - 7 porcí).

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,036x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Provensálský špaček


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist