Vepřové s pivní omáčkou

Suroviny

1 kg vepřové plece
1 cibule
1 mrkev
kousek celeru
3 stroužky česneku
1/2 l světlého piva
mletý pepř
drcený kmín
špetka zázvoru
sůl
sádlo
hrst nastrouhaného chleba na zahuštění

recept nemá fotografii

Postup

Vepřovou plec necháme v celku, osolíme a opepříme. V kastrolu na jedné lžíci sádla zpěníme nakrájenou cibuli do růžova, přidáme drcený kmín, prolisovaný česnek, promícháme a vložíme maso, které rychle necháme zatáhnout po všech stranách. Potom ho podlijeme trochu pivem, přikryjeme pokličkou a dáme péct do trouby.
Mezitím si očistíme mrkev a celer a nakrájíme na tenké plátky. Asi po půl hodině přidáme zeleninu k masu a je-li třeba, podlijeme opět trochu pivem a pečeme dá1.
Když je maso téměř měkké, přidáme nastrouhaný chléb a dolijeme zbytek piva. Posledních 10 minut pečeme bez pokličky a poléváme maso omáčkou, aby mělo pěknou kůrčičku. Hotové maso vyjmeme a udržujeme v teple. Omáčku rozmixujeme ponorným mixérem a podle potřeby dochutíme solí, mletým pepřem a špetkou zázvoru. Plátky masa na talíři přelijeme omáčkou, vhodnou přílohou jsou chlupaté knedlíky.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 939x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřové s pivní omáčkou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist