Sekaný vepřový řízek s celerem

Suroviny

800 g mletého vepřového masa
sůl
mletý pepř
2 vejce
2 lžíce mléka
2 lžíce hladké mouky
250 ml strouhaného celeru
olej na smažení
zakysaná smetana light

recept nemá fotografii

Postup

K mletému masu přidáme jemně nastrouhaný celer, rovnou lžičku soli, trochu mletého pepře, dvě vejce, dvě lžíce mléka a dvě lžíce hladké mouky. Vše dobře promícháme, nejlépe rukama a hmotu necháme v chladnu odležet alespoň hodinu, aby se všechny ingredience dobře propojily.
Potom tvoříme mokrýma rukama z hmoty malé řízečky (karbanátky) a smažíme je na oleji do zlatova. Můžeme doplnit jednoduchým dresinkem ze zakysané smetany, do které vmícháme lžičku naloženého křenu s jablky a lžíčku hořčice.
Další variantou je obalení "přírodních" řízečků v trojobalu.
Podáváme s bramborem nebo s pečivem. Jsou chutné i studené.
Poznámka:
Inspirace z knížky S Čirinou na cestách.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,771x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Sekaný vepřový řízek s celerem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist