Telecí guláš vlašský

Suroviny

700 g telecího plecka
50 g másla
40 g cibule
1 lžička sladké papriky
1 lžička kaparů
2 zralá rajčata
1 lžička parmazánu

recept nemá fotografii

Postup

Do kastrolu dáme 50 g másla, 40 g strouhané cibule, necháme lehce zpěnit, cibulku zežloutnout, přidáme lžičku sladké papriky, osolené telecí maso nakrájené na hrubší kostky a lžičku drobně sekaných kaparů. Podlijeme asi 100 ml vývaru a dusíme do měkka asi 3/4 hodiny.
K udušenému masu přidáme naběračku slabšího vývaru z kostí, zahustíme vše jíškou připravenou ze 20 g másla a 30 g mouky, přidáme dvě menší rajčata, zcela jemně nasekaná a necháme 20 minut dále volně na okraji plotny dodusit. Udušené maso vybereme drátěnou naběračkou na horkou mísu, obložíme osmaženými brambory nebo dušenou rýží a omáčku nalijeme kolem. Jídlo podáváme horké. Můžeme posypat strouhaným parmazánem.
Volně dle stejnojmenného receptu z knížky Zlatá úsporná kuchařka Anuše Kejřové.
Poznámky:
Při přípravě jídla podle této skoro 100 let staré kuchařky jsem udělala pár změn. Vývar samozřejmě nebyl z kostí, ale z kostky. Jako přílohu jsem použila těstoviny, protože se mi to hodilo. Neposypala jsem je parmazánem, ale čestvě vyrašenou roketou. I tak to bylo dle mých strávníků velmi dobré

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,454x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Telecí guláš vlašský


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist