Celerová polévka s nudlemi

Suroviny

80 g zeleniny
1 celer
hrst nudlí
zelená petrželka
30 g másla
30 g hladké mouky
1 lžička soli
1 lžíce parmazánu

recept nemá fotografii

Postup

Dáme si vařit vodu na polévku (1,5 litru). Pro zeleninový vývar použijeme malý kousek celeru, kořenovou petržel a kousek pórku. Všechnu zeleninu očistíme, nakrájíme a vložíme do vařící vody. Zeleniny by mělo být asi 80 g. Když zelenina změkne, zahustíme polévku zlatou jíškou připravenou z másla a hladké mouky. Přidáme i lžičku soli. Povaříme, polévka zhoustne. Potom polévku procedíme (zeleninu vyhodíme) a vrátíme na zdroj tepla. Přidáme velmi jemně nastrouhaný celer (strouháme na křenovém struhadle). Polévku vaříme mírným varem ještě asi 20 minut. Zatím si v jiném hrnci uvaříme hrst nudlí (můžeme použít tenké vlasové i širší). Uvařené nudle vložíme nakonec do polévky, přidáme strouhaný parmazán a nasekanou zelenou petrželku. Můžeme přidat i trochu polévkového koření (Vegeta, Magi...)
Připraveno volně podle Zlaté úsporné kuchařky Anuše Kejřové.
Poznámka: Polévka je velmi chutná, zase trochu jiná, než dnešní běžné polévky. Doporučuji vyzkoušet.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,410x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Celerová polévka s nudlemi


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist