Celerová polévka s nudlemi

Suroviny

80 g zeleniny
1 celer
hrst nudlí
zelená petrželka
30 g másla
30 g hladké mouky
1 lžička soli
1 lžíce parmazánu

recept nemá fotografii

Postup

Dáme si vařit vodu na polévku (1,5 litru). Pro zeleninový vývar použijeme malý kousek celeru, kořenovou petržel a kousek pórku. Všechnu zeleninu očistíme, nakrájíme a vložíme do vařící vody. Zeleniny by mělo být asi 80 g. Když zelenina změkne, zahustíme polévku zlatou jíškou připravenou z másla a hladké mouky. Přidáme i lžičku soli. Povaříme, polévka zhoustne. Potom polévku procedíme (zeleninu vyhodíme) a vrátíme na zdroj tepla. Přidáme velmi jemně nastrouhaný celer (strouháme na křenovém struhadle). Polévku vaříme mírným varem ještě asi 20 minut. Zatím si v jiném hrnci uvaříme hrst nudlí (můžeme použít tenké vlasové i širší). Uvařené nudle vložíme nakonec do polévky, přidáme strouhaný parmazán a nasekanou zelenou petrželku. Můžeme přidat i trochu polévkového koření (Vegeta, Magi...)
Připraveno volně podle Zlaté úsporné kuchařky Anuše Kejřové.
Poznámka: Polévka je velmi chutná, zase trochu jiná, než dnešní běžné polévky. Doporučuji vyzkoušet.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,599x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Celerová polévka s nudlemi


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist