Celerová polévka s nudlemi
Suroviny
80 g zeleniny
1 celer
hrst nudlí
zelená petrželka
30 g másla
30 g hladké mouky
1 lžička soli
1 lžíce parmazánu
Postup
Dáme si vařit vodu na polévku (1,5 litru). Pro zeleninový vývar použijeme malý kousek celeru, kořenovou petržel a kousek pórku. Všechnu zeleninu očistíme, nakrájíme a vložíme do vařící vody. Zeleniny by mělo být asi 80 g. Když zelenina změkne, zahustíme polévku zlatou jíškou připravenou z másla a hladké mouky. Přidáme i lžičku soli. Povaříme, polévka zhoustne. Potom polévku procedíme (zeleninu vyhodíme) a vrátíme na zdroj tepla. Přidáme velmi jemně nastrouhaný celer (strouháme na křenovém struhadle). Polévku vaříme mírným varem ještě asi 20 minut. Zatím si v jiném hrnci uvaříme hrst nudlí (můžeme použít tenké vlasové i širší). Uvařené nudle vložíme nakonec do polévky, přidáme strouhaný parmazán a nasekanou zelenou petrželku. Můžeme přidat i trochu polévkového koření (Vegeta, Magi...)
Připraveno volně podle Zlaté úsporné kuchařky Anuše Kejřové.
Poznámka: Polévka je velmi chutná, zase trochu jiná, než dnešní běžné polévky. Doporučuji vyzkoušet.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,599x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Celerová polévka s nudlemi
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!