Citrónové řezy

Suroviny

Těsto:
6 vajec
250 g cukru krupice
300 g mouky polohrubé
1 prášek do pečiva
1/8 l mléka

Krém:
150 g másla
150 g cukru moučka
šťáva a kůra z jednoho citrónu

Sekané vlašské ořechy na posypání

recept nemá fotografii

Postup

Žloutky třeme pilně s cukrem. Kuchařka uvádí půl hodiny, já vždy čekám, až přestanou pod vařečkou křupat zrníčka cukru. Žloutková pěna je hustá, krásně napěněná. Mouku promícháme s práškem do pečiva a společně s mlékem přidáme ke žloutkové směsi. Promícháme a nakonec přidáváme tuhý sníh z bílků, který jen lehce zamícháme. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C, hotový moučník zkoušíme špejlí. Pokud se těsto na špejli nelepí, je hotový. Vyjmeme z trouby a necháme zchladnout.
Na krém utřeme máslo s moučkovým cukrem. Do hotového napěněného krému přidáváme po lžičkách citrónovou šťávu a kůru a postupně zapracováváme. Krémem potřeme povrch moučníku a posypeme nasekanými ořechy. Krájíme na řezy.
Připraveno volně podle Zlaté úsporné kuchařky Anuše Kejřové.
Poznámka:
Na rozdíl od původního receptu jsem snížila o 50 g cukr do těsta, i tak je těsto dost sladké. Základ se téměř neliší od běžného piškotu, ale krém s citrónovou šťávou je velmi lahodný. Určitě by se dal použít třeba na vánoční cukroví.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,983x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Citrónové řezy


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist