Vepřová roláda se sušeným ovocem

Suroviny

150 g sušeného ovoce
800 g vepřové rolády
1/2 lžičky pepře
1 lžička soli
50 g rozinek
1 lžička cukru
2 lžíce strouhanky
2 lžíce másla
2 lžíce sádla
1/4 l masového vývaru
1/8 l smetany
1 lžička solamylu

recept nemá fotografii

Postup

Sušené ovoce namočíme přes noc do 1/4 l vody, necháme přejít varem, odkapané pokrájíme na kousky. Smícháme s rozinkami, cukrem a strouhankou. Rozklepaný plát masa osolíme a opepříme.
Náplň z ovoce dáme doprostřed připraveného plátu masa. Pečeni zavineme, omotáme nití a svážeme.
Sádlo zpěníme v pekáči při střední teplotě. Maso opečeme a poté zalijeme masovým a ovocným vývarem. Přikryté pečeme při střední teplotě, obracíme a podléváme.
Do vypečené šťávy vmícháme smetanu s rozmíchaným solamylem, svaříme a zjemníme čerstvým máslem. Omáčku dochutíme.

Příloha: červené zelí s jablky a bramborové knedlíky.

Tip: Vývar můžeme zjemnit bílým vínem, má-li omáčka být jemně nakyslá.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,015x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8.50 (počet: 2) 8.50 2 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřová roláda se sušeným ovocem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist