Bratislavská vepřová pečeně

Suroviny

800 g vepřového karé
1 velká cibule
1 lžíce hladké mouky
1 lžíce rajského protlaku
1 lžíce hladké mouky
1 citron
200 ml smetany ke šlehání
1 mrkev
kousek celeru
2 sterilované okurky
2 lžíce mraženého hrášku
3 lžíce oleje
sůl
mletý pepř

recept nemá fotografii

Postup

Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a na oleji orestujeme do zlatova. Na ni položíme osolené a opepřené maso, přidáme rajský protlak a mírně podlijeme zeleninovým vývarem. Přiklopíme poklicí a dusíme do měkka. Během dušení obracíme a podle potřeby podléváme vývarem.
Mrkev a celer očistíme a vcelku povaříme odděleně ve vodě (včetně hrášku). Po vyjmutí mrkev a celer nakrájíme na kostičky. Stejně nakrájíme i kyselé okurky.
Měkké maso vyjmeme z omáčky a udržujeme v teple. Šťávu zaprášíme moukou, zalijeme vývarem a necháme provařit. Přilijeme šlehačku, promícháme a propasírujeme do druhé nádoby. Dochutíme citrónem, podle potřeby přisolíme a opepříme a nakonec vložíme do omáčky připravenou zeleninu. Maso nakrájíme na plátky, na talíři polijeme omáčkou. Jako přílohu použijeme například rýži nebo drobnější těstoviny.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 4,803x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 10.00 (počet: 1) 10.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Bratislavská vepřová pečeně


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist