Krupicová kaše
Suroviny
1250 ml mléka
5 kostek cukru
1 lžička soli
140 g jemné krupice (dětská krupička)
60 g másla
50 g moučkového cukru
2 lžičky skořice

Postup
Do hrnce (nejlépe s nepřilnavým vnitřkem) dáme mléko, rovnou lžičku soli a pět kostek cukru a přivedeme do varu. Potom za stálého míchání přisypáváme tenkým pramínkem krupičku a mícháme dál až do zhoustnutí. Odstavíme ze zdroje tepla.
Na talíři kaši urovnáme lžící, kterou jsme namočili v rozpuštěném másle a pak můžeme lžící udělat mělké důlky. Kaši na talíři polijeme rozpuštěným máslem a posypeme cukrem smíchaným se skořicí nebo s kakaem. Kaši můžeme také ozdobit a dochutit nastrouhanou čokoládou nebo nastrouhaným perníkem nebo doplnit čerstvým ovocem.
Volně podle Zlaté úsporné kuchařky Anuše Kejřové.
Poznámka:
Tady fotografie dlouho nebude, nikde na obzoru žádný člověk, který by ji měl rád. Tak pokud někdo vaříte klasickou krupicovou kaši, pošlete prosím fotografii.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 3,110x
Zdroj: ceskahospodynka.cz

Komentáře receptu Krupicová kaše
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!