Kuře po italsku (ze Sardínie)

Suroviny

1 kuře
3 lžíce strouhanky
4 stroužky česneku
hrst čerstvé bazalky nebo zelené petrželky
4 lžíce olivového oleje
200 g strouhaného parmazánu
6 větších brambor
sůl
mletý pepř
1 konzerva loupaných rajčat (400 g)

recept nemá fotografii

Postup

Kuře naporcujeme na menší kousky (místo celého kuřete můžeme použít i 4 stehna), dobře osolíme, opepříme a poprášíme strouhankou. Vložíme do hlubšího pekáče. Zasypeme na plátky nakrájeným česnekem, bazalkou nebo nasekanou petrželkou, zalijeme nahrubo nasekanými rajčaty z konzervy, zakápneme olivovým olejem a bohatě posypeme strouhaným parmazánem. Mezi maso nastrkáme oloupané a na větší špalíčky nakrájené brambory.
Pekáč přikryjeme alobalem a dáme na 1 hodinu a 20 minut péct do trouby předehřáté na 180 st. C. Potom odkryjeme alobal, teplotu zvýšíme na 200 st. C a dopečeme.
Poznámky:
Místo konzervy rajčat můžeme použít i čerstvá rajčat, pokud mají méně šťávy, je třeba trochu podlít vodou, aby se kuře zespodu nepřichytilo.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,612x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kuře po italsku (ze Sardínie)


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist