Kuřecí stejk s kachními játry

Suroviny

400 g kachních jater
400 g kuřecích prsou
sůl
mletý pepř
olivový olej
200 ml červeného vína
80 g hnědého cukru
citrónová šťáva z poloviny citrónu

recept nemá fotografii

Postup

Kuřecí prsa opláchneme a osušíme, případně i rozkrojíme, aby nebyla příliš vysoká. Opepříme je. Z jater odstraníme případné světlé zbytky (nevím čeho přesně) a nakrájíme je na větší kousky. Nejdříve opečeme na rozpáleném olivovém oleji kuřecí prsa po obou stranách, vyjmeme, osoláme a vložíme do zahřáté trouby. Ještě trochu "dojdou" a zároveň zůstanou teplá.
Na pánev přidáme trochu oleje a rychle na něm orestujeme játra po obou stranách (trvá asi 2 minuty) a také vyjmeme. Do pánve nalijeme červené víno, přidáme hnědý cukr a citrónovou šťávu. Za stálého zahřívání mícháme, až omáčka zhoustne. Potom odstavíme ze zdroje tepla a do omáčky vrátíme orestovaná játra, aby se prohřála a obalila omáčkou.
Na talíř dáme kuřecí stejk, na něj navršíme kachní játra s omáčkou. Příloha může být jakákoliv, snad jen knedlíky se nehodí.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,158x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kuřecí stejk s kachními játry


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Kuchyně na míru

Český výrobce kuchyňského nábytku na míru a interiérů na klíč.

Jedlé papíry

Vše pro dorty, sladké cukrářské potřeby, pomůcky na pečení, marcipán.

Domácí sekaná

Nejlepší recepty na domácí sekanou na Receptnajidlo.cz

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist