Polévka z kyselého zelí dle Anuše

Suroviny

150 g kysaného zelí
150 g brambor
125 ml kysané smetany
20 g hladké mouky
1 žloutek
20 g másla
mletá červená paprika
sůl
kmín

recept nemá fotografii

Postup

Kysané zelí propláchneme rychle ve studené vodě, vymačkáme a překrájíme na menší kousky. Přidáme kmín, sůl, zalijeme 1 litrem vody a uvaříme do měkka.
Zvlášť si uvaříme v osolené a okmínované vodě. oloupané a na kostky nakrájené brambory. Jakmile jsou měkké, zcedíme je a přidáme je do polévky. Nakonec do polévky zamícháme zakysanou smetanu, ve které jsme rozmíchali žloutek, mouku a rozpuštěné máslo. Polévku okořeníme mletou paprikou a podle potřeby dochutíme (dosolíme, okyselíme octem).
Volně podle Zlaté úsporné kuchařky Anuše Kejřové.
Poznámka:
Polévka je dobrá, ale trochu jiná než současné zelňačky, které se předhánějí v množství klobásek, do nich vložených.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,022x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Polévka z kyselého zelí dle Anuše


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist