Polévka z kyselého zelí dle Anuše
Suroviny
150 g kysaného zelí
150 g brambor
125 ml kysané smetany
20 g hladké mouky
1 žloutek
20 g másla
mletá červená paprika
sůl
kmín
Postup
Kysané zelí propláchneme rychle ve studené vodě, vymačkáme a překrájíme na menší kousky. Přidáme kmín, sůl, zalijeme 1 litrem vody a uvaříme do měkka.
Zvlášť si uvaříme v osolené a okmínované vodě. oloupané a na kostky nakrájené brambory. Jakmile jsou měkké, zcedíme je a přidáme je do polévky. Nakonec do polévky zamícháme zakysanou smetanu, ve které jsme rozmíchali žloutek, mouku a rozpuštěné máslo. Polévku okořeníme mletou paprikou a podle potřeby dochutíme (dosolíme, okyselíme octem).
Volně podle Zlaté úsporné kuchařky Anuše Kejřové.
Poznámka:
Polévka je dobrá, ale trochu jiná než současné zelňačky, které se předhánějí v množství klobásek, do nich vložených.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2,294x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Polévka z kyselého zelí dle Anuše
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!