Polévka z kyselého zelí dle Anuše

Suroviny

150 g kysaného zelí
150 g brambor
125 ml kysané smetany
20 g hladké mouky
1 žloutek
20 g másla
mletá červená paprika
sůl
kmín

recept nemá fotografii

Postup

Kysané zelí propláchneme rychle ve studené vodě, vymačkáme a překrájíme na menší kousky. Přidáme kmín, sůl, zalijeme 1 litrem vody a uvaříme do měkka.
Zvlášť si uvaříme v osolené a okmínované vodě. oloupané a na kostky nakrájené brambory. Jakmile jsou měkké, zcedíme je a přidáme je do polévky. Nakonec do polévky zamícháme zakysanou smetanu, ve které jsme rozmíchali žloutek, mouku a rozpuštěné máslo. Polévku okořeníme mletou paprikou a podle potřeby dochutíme (dosolíme, okyselíme octem).
Volně podle Zlaté úsporné kuchařky Anuše Kejřové.
Poznámka:
Polévka je dobrá, ale trochu jiná než současné zelňačky, které se předhánějí v množství klobásek, do nich vložených.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,294x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Polévka z kyselého zelí dle Anuše


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist