Hradecká pomazánka
Suroviny
250 g tvarohu (polotučného)
2 lžíce pomazánkového másla
1 lžíce majolky
1/2 menší cibule
2 kyselé okurky
sůl
mletý pepř
50 g šunky

Postup
Nejdříve umícháme tvaroh, pomazánkové máslo, majolku, sůl a mletý pepř do hladka. Potom přidáme velmi jemně nakrájenou cibuli, kyselé okurky a na proužky nakrájenou šunku (nebo jinou jemnější uzeninu). Promícháme a mažeme na čerstvé pečivo.
Poznámka: Fotka sice není, protože jsem nestihla vyfotit dříve, než se snědlo. Podobnou pomazánku prodávájí u nás v Tescu pod stejným názvem. Tahle je myslím lepší, tedy hlavně vždy čerstvá. Základ můžete obměňovat jakkoli, zejména v létě čertvými bylinkami.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 4,442x
Zdroj: ceskahospodynka.cz

Komentáře receptu Hradecká pomazánka
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!