Normandský jablkový koláč II.

Suroviny

90 g másla
120 g cukru krupice
120 g polohrubé mouky
3 vejce
špetka soli
4 jablka
špetka mleté skořice
kůra z poloviny citrónu
1 vanilkový cukr
3 lžíce mandlových lupínků

recept nemá fotografii

Postup

Změklé máslo utřeme s cukrem a žloutky, přidáme citrónovou kůru, mouku a tuhý sníh z bílků. Těsto rozetřeme do kulaté koláčové formy s vlnitým okrajem, kterou jsme vymazali tukem a vysypali hrubou moukou. Poklademe plátky jablek, která jsme oloupali a nastrouhali na tenké plátky na okurkovém struhadle. Posypeme vanilkovým cukrem, poprášíme skořicí a navrch posypeme mandlovými lupínky.
Pečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C asi 25 až 30 minut.

Poznámka:
Prášek do pečiva se do toho opravdu nedává. Koláč je výborný zejména vlahý (ostatně jako všechny jablečné moučníky).

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,575x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Normandský jablkový koláč II.


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist