Polévka z králičích hlav

Suroviny

2 králičí hlavy
2 mrkve
1 petržel
1 celer
1 cibule
sůl
mletý pepř
1 malá chilli paprička
1 bobkový list
2 kuličky nového koření
2 kuličky černého pepře
2 lžíce mouky
2 lžíce másla
zelená petrželka

recept nemá fotografii

Postup

Dobře očištěné králičí hlavy a případně i králičí vnitřnosti vložíme do studené osolené vody, přidáme bobkový list, nové koření, obojí pepř a chilli papričku a zvolna vaříme, dokud není maso měkké.
Zatím si nakrájíme na kostičky cibuli a kořenovou zeleninu. Polévku procedíme a do vývaru vhodíme zeleninu, kterou uvaříme téměř do měkka. Mezitím si obereme maso z králičích hlav, nakrájíme na malé kousky a vrátíme do polévky. Připravíme si velmi světlou jíšku z másla a mouky a také ji zavaříme do polévky. Podle chuti polévku dosolíme a na talíři posypeme nasekanou zelenou petrželkou.
Poznámka:
Králičí hlavy dostávám od kolegyně, která zase občas dostane králíka, ale hlavy nechce. A protože správná hospodyně musí umět všechno, vařím i tuto polévku, kterou jsem podědila po babičce. Toto je však pikantnější varianta díky chilli papričce.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,031x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 9.25 (počet: 4) 9.25 4 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Polévka z králičích hlav


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist