Polévka z králičích hlav
Suroviny
2 králičí hlavy
2 mrkve
1 petržel
1 celer
1 cibule
sůl
mletý pepř
1 malá chilli paprička
1 bobkový list
2 kuličky nového koření
2 kuličky černého pepře
2 lžíce mouky
2 lžíce másla
zelená petrželka
Postup
Dobře očištěné králičí hlavy a případně i králičí vnitřnosti vložíme do studené osolené vody, přidáme bobkový list, nové koření, obojí pepř a chilli papričku a zvolna vaříme, dokud není maso měkké.
Zatím si nakrájíme na kostičky cibuli a kořenovou zeleninu. Polévku procedíme a do vývaru vhodíme zeleninu, kterou uvaříme téměř do měkka. Mezitím si obereme maso z králičích hlav, nakrájíme na malé kousky a vrátíme do polévky. Připravíme si velmi světlou jíšku z másla a mouky a také ji zavaříme do polévky. Podle chuti polévku dosolíme a na talíři posypeme nasekanou zelenou petrželkou.
Poznámka:
Králičí hlavy dostávám od kolegyně, která zase občas dostane králíka, ale hlavy nechce. A protože správná hospodyně musí umět všechno, vařím i tuto polévku, kterou jsem podědila po babičce. Toto je však pikantnější varianta díky chilli papričce.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 3,506x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Polévka z králičích hlav
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!