Vepřový špíz nejen s olivami

Suroviny

300 g vepřové panenky
100 g pikantní slaniny (nebo jiné)
malá sklenička zelených oliv bez pecky
1 cibule
sůl
olej (olivový)
1 lžička ostrého grilovacího koření

recept nemá fotografii

Postup

Maso z vepřové panenky si nakrájíme na tenké plátky přiměřené velikosti. Přibližně stejně nakrájíme i slaninu, a lístky cibule. Napícháme na špejli. Více asi uvidíte na na velké fotografii. Posypeme ostrým grilovacím kořením a pokapeme olivovým olejem. Necháme trochu rozležet v chladnu (asi hodinu).
Na pánvi rozpálíme trochu oleje a špízy na něm po všech stranách opečeme, aby se zatáhly. Potom je předáme do zapékací misky, podlijeme olejem z pánve, rozředěným asi 2 lžícemi vody, lehce přikryjeme alobalem a dáme dopéct do trouby asi na 15 minut.
Podáváme s bramborem a čerstvou zeleninou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 943x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřový špíz nejen s olivami


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist