Vepřový špíz nejen s olivami
Suroviny
300 g vepřové panenky
100 g pikantní slaniny (nebo jiné)
malá sklenička zelených oliv bez pecky
1 cibule
sůl
olej (olivový)
1 lžička ostrého grilovacího koření

Postup
Maso z vepřové panenky si nakrájíme na tenké plátky přiměřené velikosti. Přibližně stejně nakrájíme i slaninu, a lístky cibule. Napícháme na špejli. Více asi uvidíte na na velké fotografii. Posypeme ostrým grilovacím kořením a pokapeme olivovým olejem. Necháme trochu rozležet v chladnu (asi hodinu).
Na pánvi rozpálíme trochu oleje a špízy na něm po všech stranách opečeme, aby se zatáhly. Potom je předáme do zapékací misky, podlijeme olejem z pánve, rozředěným asi 2 lžícemi vody, lehce přikryjeme alobalem a dáme dopéct do trouby asi na 15 minut.
Podáváme s bramborem a čerstvou zeleninou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,165x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Vepřový špíz nejen s olivami
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!