Penne Amatriciana

Suroviny

250 g těstovin penne
400 g vyzrálých rajčat
200 g uzené kvalitní slaniny
1/2 cibule
1 sušená chilli paprička
sůl
cayenský pepř
parmazán
olivový olej

recept nemá fotografii

Postup

Slaninu nakrájíme na širší proužky a orestujeme na lžíci olivového oleje do křupava. Dáme stranou. Na stejné (hlubší) pánvi zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme hrubě rozdrcenou chilli papričku bez semínek (kdo má rád ostřejší, může dát i dvě) a cayenský pepř. Potom přidáme hrubě nasekaná rajčata, která jsme předtím spařili v horké vodě a oloupali. Pokud nemáme dost vyzrálá rajčata, můžeme použít i konzervovaná sekaná rajčata. Osolíme, lehce promícháme, vrátíme slaninu a na mírném příkonu zvolna dusíme až do zhoustnutí rajčatové omáčky.
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu tzv. al dente. Na talíře na ně navršíme omáčku a posypeme parmazánem.
Poznámka:
Nešidit a nenahrazovat suroviny. Uvedený rozpočet je pro dvě osoby.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,731x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Penne Amatriciana


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist