Mrkvánky

Suroviny

170 g jemně nastrouhané mrkve
170 g špaldové mouky
1/2 prášku do pečiva
4 lžíce přírodního cukru
4 lžíce sekaných mandlí
70 g másla
šťáva z jednoho citronu
100 ml pomerančového džusu 100%

Poleva:
1 bílek
100 g moučkového cukru
2 lžíce citrónové šťávy

recept nemá fotografii

Postup

K mouce přidáme prášek do pečiva, cukr, jemně nasekané mandle a všechny suché suroviny promícháme. Očistíme a jemně nastrouháme mrkev, přidáme rozpuštěné vlahé máslo, citrónovou šťávu a pomerančový džus. Vše promícháme a rozprostřeme na plech vyložený papírem na pečení. Těsto je poměrně hutné. Pečeme v troubě rozehřáté na 180 st. C.
Po vyjmutí z trouby necháme vychladnout, poté nakrájíme a každý kousek namočíme jednou stranou v polevě. Necháme zaschnout.
Příprava polevy:
Všechny sutoviny na polevu třeme chvíli vařečkou, až je poleva lesklá a hustá.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,261x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Mrkvánky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist